Teknoloji

Yahoo Nedir? Yahoo Hesabı Nasıl Oluşturulur? 

Yahoo, kullanıcılara ilk başta arama motoru olarak hizmet vermekte olan bir İnternet Tarayıcısıydı. Daha sonra proje fikirlerini değiştirip zamanla e-posta hizmeti de vermeye başladılar. David Filo ve Jerry Yang isimli Stanford Üniversitesi öğrencileri ve yazılımcıları ortaklaşa bir fikirle Yahoo’yu kurdular. En çok Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanılan bu hizmet ülkemize 2008 Aralık ayında gelmiştir. Dünya üzerinde bulunup en çok ziyaret edilen internet siteleri sıralamasında ise ilk 10 içerisinde yer almaktadır. Toplam çalışan sayısı 10.500 kadar olan sistemin farklı türde hizmet türleri de bulunmaktadır.

İlginizi Çekebilir: Kışın Araba Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler – 2024

Yahoo Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Yahoo ilk başta kullanıcılara sunulduğu zamanlarda bir arama motoruydu. Ardından tamamıyla hizmet türünü değiştirerek ücretsiz e-posta servisi olma yoluna girdi. Yaklaşık 10 Milyar internet sitesi görüntülenmesiyle Dünyada en çok ziyaret edilen Web site sıralamasında 5. Sırada yer almaktadır. Bir Yahoo hesabı oluşturmak isterseniz aşağıda yer alan adımları takip ederek uygulamanız yeterli olacaktır.

Yahoo Hesabı oluşturmak için:

  1. İlk önce https://www.yahoo.com resmî web sitesine veya mobil üzerinden uygulamasını indiriyoruz.
  2. Girdikten sonra sağ üst tarafta yer alan ‘’Sign İn’’ butonuna basıyoruz.
  3. Karşımıza çıkan yerde isterseniz direkt olarak Google üzerinden giriş yapabilirsiniz veya ‘’Create an Account’’ butonuna basıyoruz.
  4. Yahoo kayıt olmanız için sizden ad, soy ad, şifre, telefon numaranız, cinsiyetiniz ve size özel bir kullanıcı adı girmenizi ister.
  5. Ardından telefon numaramıza SMS ile gelecek olan kodu kopyalayıp site içersinde yer alan doğrulama kodu yerine giriyoruz.

Yahoo’ya kayıt olabilmeniz için +15 yaş üzeri olmanız gerekmektedir.

Yahoo Hesabı Nasıl Silinir?

Yahoo hesabınızı kapatırken uygulamanın diğer hizmetlerinde kullanmış olduğunuz üyelikler, belgeler, mailler, fotoğraflar, resimler, videolar, konum bilgileri tamamıyla kalıcı olarak silinmektedir. Hesabınızı sildikten sonra 60 gün içerisinde tekrardan giriş yaparsanız kullanmaya devam edebilmeniz mümkündür. Eğer 60 gün içinde giriş yapmazsanız hesabınız otomatik olarak direkt kapatılarak, hizmetler içerisinde yer alan verileriniz silinmektedir.

Yahoo

Yahoo Hesabınızı kalıcı olarak silmek için:

  1. https://edit.yahoo.com/config/delete_user bağlantısını herhangi bir İnternet Tarayıcımızda açıyoruz.
  2. Siteye girdikten sonra silmek istediğiniz hesaba e-posta ve şifreyle giriş yapınız.
  3. Ardından neden silmek istediğinizi Yahoo’ya açıkladıktan sonra Hesabı kapatma işlemini onaylayıp işleminizi sonlandırabilirsiniz.

Hesabınızı sildikten sonra: Yahoo! Games, Yahoo! Music, Yahoo! Finans, Yahoo! Messenger, Yahoo! Mail, Yahoo! LAUNCHcast ve Yahoo! Radio üzerinde kalan bakiyeleriniz ve bilgilerinizde silinir.

Yahoo Ücretli midir?

Yahoo, arama ve e-posta serivis olarak tamamen ücretsiz bir kullanım sağlıyor. Ek olarak verdiği hizmetlerin çoğunda bulunan ekstra paketlerden kendiniz faydalanmak isterseniz satın alıp kullanabilmeniz mümkündür.

Yahoo Nasıl Giriş Yapılır?

Sınırsız e-posta ve mail hizmeti sunan Yahoo sadece bunlarla sınırlı kalmayarak farklı türden kullanım hizmetleriyle de kullanıcılarını şaşırtmaktadır. Hesabınıza kayıt olduktan sonra İnternet dünyasında en faydalı bilgiler bulabileceğiniz uygulamaları size sunar. Yahoo hesabınıza giriş yapma hakkında bir fikre sahip değilseniz aşağıdaki maddelerden takip edebilirsiniz.

Yahoo Nasıl Giriş Yapılır?

  1. Yahoo’nun mobil uygulaması veya resmi web sitesine giriyoruz.
  2. Sağ üst tarafta bulunan ‘’Sign İn’’ butonuna basıyoruz.
  3. Ardından Kayıt olurken kullandığımız e-posta ve şifremizi buraya giriyoruz. Google ile giriş yaptıysanız onu da kullanabilirsiniz.

Giriş yapma işlemlerimiz bu kadar açılan sekmeden istediğiniz hizmeti kullanabilmeniz mümkündür.

Yahoo Kullanmak için 5 neden!

  1. Spam engelleyiciler sayesinde Mail Kutunuza düşen gereksiz maillerden kolaylıkla kurtulursunuz ve işinize yaramayanları kolaylıkla silebilirsiniz.
  2. Uygulama içerisinde istediğiniz kategoride müzik dinleyebilirsiniz.
  3. Anahtar kelimelerle arama yaparak istediğiniz mail’e daha kolay bir ulaşım sağlayın.
  4. Belgelerinizi burada 15 GB’a kadar depolayabilirsiniz.
  5. Gönderdiğiniz maillere sonradan belge, fotoğraf ve ses kaydı da ekleyebilirsiniz.

Yahoo Nasıl İndirilir?

Yahoo, sadece web üzerinden hizmet vermektedir. Diğer uygulama ve hizmetlerinden yararlanmak isterseniz App Store ve Google Play Store üzerinden istediğinizi aratarak kolayca indirme şansına sahipsiniz.

Yahoo Şifresi Nasıl Değiştirilir?

Yahoo uygulamasında şifrenizi unuttuysanız veya güvenlik açısından değiştirmek istiyorsanız aşağı kısımda yer alan maddelerde nasıl bir parola seçmeniz gerektiği ve şifre sıfırlamak hakkında şeyler bulunmaktadır.

Yahoo

Yahoo Şifre Değiştirmek için:

  • Bir masaüstü veya mobil cihazlarınızdan Yahoo üzerinden giriş yapınız.
  • Giriş yaptıktan sonra ‘’Yahoo Hesabı Güvenlik’’ yazan butona tıklıyoruz.
  • Ardından ‘’Parola Değiştir’’ diyoruz.
  • Burada yer alan kısımdan yeni seçmek istediğimiz şifreyi girerek işlemimizi tamamlıyoruz.

Yeni bir şifre oluştururken 8 – 10 karakter olmasına ve küçük, büyük harf kullanmaya özen gösterelim.

Yahoo’nun Sunduğu Programlar!

Yahoo sadece arama motoru ve e-posta servisi olarak hizmet vermemektedir. Her alanda ve kategoride hizmet vermektedir. Oldukça fazla olan hizmetlerinden birkaçı aşağıda maddelerde yer almaktadır;

  1. Yahoo! Games
  2. Yahoo! Music
  3. Yahoo! Finans
  4. Yahoo! Messenger
  5. Yahoo! Mail
  6. Yahoo! LAUNCHcast
  7. Yahoo! Radio
  8. Yahoo! News.
  9. Yahoo! Hotjobs

Yahoo Kimindir?

Uygulamanın ilk başta kuruculuğunu yapan kişiler David Filo ve Jerry Yang’tır. Genel merkezi Sunnyvale, Kaliforniya, Amerika Birleşik Devletleri’nde olan Yahoo’nun başkanlığını şu anda ise Fred Amoroso ve Tim Armstrong üstlenmektedir. Ocak 1994 tarihinde temelleri atılan bu proje günümüzde bile hala başarıyla kendisini sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir